Make your own free website on Tripod.com
Naziv programa Velicina
ShowBiz E-Book ? mB
Prva elektronska knjiga na srpskom jeziku. Knjiga je potpuno besplatna. U njoj mozete naci korisne informacije i linkove o web dizajnu, pretrazivacima i promociji na Internetu. Autor knjige je Dejan Bizinger.  
   
Red Box Organizer 3.0 1.628 kb
Odlican licni organizator koji ima imenik, kalendar, listu poslova, planer, listu godisnjica, biznis plan, alarm, "ljepljive" poruke i jos mnoge zanimljive opcije. Lako se podesava vasim potrebama, ima interfejs jednostavan za koriscenje, a podrzava i rad sa vise korisnika.  
   
Crypter 1.0 547 kb
Ukoliko vasem racunaru pristupaju i drugi korisnici, a na njemu imate fajlove ciji bi sadrzaj zeljeli da sakrijete od njih, ovo je program koji ce vam omoguciti da brzo, efikasno i jednostavno zastitite sve vase fajlove. Program je freeware. Autor je Dusko Jovic.  
   
BO Detect 125 kb
Program koji ce vam omoguciti da detektujete prisustvo zloglasnog Back Orificea u vasem racunaru. Vise informacija o zastiti vaseg racunara od virusa, mozete naci na sajtu Zastita.  
   
YU Recnik 1.1 1.935 kb
YU Recnik je freeware program koji sadrzi oko 70.000 jugoslovenskih i engleskih fraza. Prevodjenje reci je dvosmerno, dakle mozete ukucati kako jugoslovensku tako i englesku rijec a program ce vam dati listu prevoda. Mogucnosti YU Recnika su: pretrazivanje na vise nacina, dodavanje novih rijeci, promena vec postojecih reci, prevodjenje celog teksta odjedanput i mogucnost izgovora engleskih rijeci. YU Recnik sadrzi takodje "Mini-YURecnik" koji mozete koristiti za brzo prevodjenje rijeci. Preporucujemo vam da skinite i update (24 kb), koji ce ispraviti jednu gresku u programu. Autor programa je Predrag Vujic. Mozete ga kontaktirati putem e-maila na pedja@dds.nl  
   
SAFE4 (build 33) 183 kb
Odlican program koji ce vam pomoci onda kada Windows "padne", a vi izgubite sve nade u njegov oporavak. Program snima neophodne sistemske fajlove i omogucava oporavak Windowsa cak i iz obicnog DOS prompta. Autor programa je Dejan Stojnic, a za sve detalje ga mozete kontaktirati na dejan.s@ukgateway.net  
   
PGP 6.5.1 7.930 kb
Pretty Good Privacy (PGP) je svetski defacto standard za kodiranje e-mail poruka i indentifikaciju, sa preko 6 miliona korisnika. Ovo je najnovija freeware verzija ovog programa. Privatnost je pravo svih nas. Zastitite povjerljive informacije u vasim porukama ovim programom.  
   
DLL Show 4.4 143 kb
Program koji prikazuje sve trenutno aktivne procese i DLL-ove koji oni koriste, kolicinu memorije koju trose, njihov prioritet i aplikacije kojima pripadaju.  
   
RegSnap v2.7 110 kb
Omogucava vam da napravite "snimak" Registry baze. Program nakon toga prati sve izmene u bazi i prikazuje vam sto se u medjuvremenu dogodilo sa vasom Registry bazom (lista novih, promijenjenih i izbrisanih podataka).  
   
Enigma 1.420 kb
Domaci program namenjen svim ljubiteljima enigmatike. Sastoji se iz dva dela: Enigma Creator (editor ukrstenih rijeci koji omogucava brzo i jednostavno kreiranje razlicitih tipova ukrstenica) i Enigma Solver (program za resavanje ukrstenica kreiranih u Enigma Creatoru). Program je veoma udoban i jednostavan za koriscenje.  
   
Kalkulator/32 v2.22 1.033 kb
Odlican naucni kalkulator za Windows. Ima ugradjen vise od sto funkcija, statisticke funkcije, crta grafike funkcija, resava sisteme linearnih i nelinearnih jednacina, diferencijalne jednacine, omogucava konverziju Metrickih u Engleske mjere i obrnuto...  
   
Antiviral Toolkit Pro (AVP) Platinum version 131 4.720 kb
Najnovija verzija odlicnog 32-bitnog anti-virusnog programa za Windows. Sadrzi sve standardne osobine konkurentskih paketa, a posebno se odlikuje prepoznavanjem i uklanjanjem vecine novih virusa, ukljucujuci i Internet trojance. Dize veoma malo laznih uzbuna.  
   
WINBoost 2000 1.166 kb
Nova verzija ovog odlicnog programa. Omogucice vam da podesite preko 100 sistemskih parametara u Windowsu 98, ukljucujuci i neke skrivene opcije, i da ga na taj nacin potpuno prilagodite svojim potrebama. Osim toga sadrzi na stotine savjeta za novu verziju Windowsa (Tips & Tricks), kao i kako aktivirati neke gang-screenove.  
   
PowerUp 98 Deluxe 4.594 kb
Program koji ce vam omoguciti promjenu velikog broja sistemskih parametara u Windowsu, od kojih su mnogi skriveni za oci obicnog korisnika. Registracioni broj koji ce duplirati moguci broj dana koriscenja ovog programa sa 10 na 20: PUP02A-999987-0318  
   
Windows Commander 4.01 1.330 kb
Windows 95/98 verzija napopularnijeg DOS programa za rad sa fajlovima - Norton Commandera. Sadrzi odlican fajl menadzer, FTP klijent, poboljsanu "search" funkciju koja pretrazuje sve fajlove na disku (cak i arhive (ZIP, ARJ ...)) u potrazi za odredjenim stringom, omogucava podelu/kombinovanje velikih fajlova, kodiranje u/iz UUE, XXE i MIME formate, potpunu podrsku za rad sa arhivama... Nova verzija donosi mogucnost uporedjivanja fajlova po sadrzaju, sinhronizovanja direktorijuma, kopiranja i zipovanja fajlova u "pozadini", pretrage diska za duplim fajlovima i kopiranja fajlova direktno iz jedne arhive u drugu. Mozete "skinuti" i podrsku za srpski jezik.  
   
SiSoft SANDRA Standard 99 v6.5.1.0 2.163 kb
Nova verzija odlicnog skupa alata za dijagnostiku sistema i merenje brzine racunara, koji ce vam omoguciti da vas racunar uvek radi maksimalnom brzinom. SANDRA omogucava pracenje preko 35 hardverskih kategorija.  
   
Win X-Files 3.7 734 kb
Program koji ce vam omoguciti da sifrujete vase fajlove, tako da im jedino vi mozete pristupiti. Posebno je koristan pri sifrovanju slika, jer ima ugradjen program za pregledanje slika svih poznatijih formata. Sifrovanje je brzo i jednostavno.  
   
Virtual Drive 2000 v.5.0 2.503 kb
Izuzetno koristan program koji omogucava kopiranje (uz kompresiju od oko 50%) bilo kojeg CD-ROM-a na hard disk. Program radi i sa diskovima koji su zasticeni od kopiranja! Od sada mozete igrati vase omiljene igre ili raditi sa programima bez potrebe za CD-om. Obavezan download za sve nase korisnike  
   

CPU Control Panel 3.0

658 kb
Odlican program za Windows, koji prikazuje sledece informacije o vasem procesoru: proizvodjac, model, verzija, stepping, brzina procesora, sabirnice, koeficijent kojim se mnozi brzina sabirnice, velicina L1 kesa, kao i podrska za MMX i 3D NOW! instrukcije. Podrzava brzine procesora do 400MHz i magistrala do 133MHz. Program ima specijalne opcije za AMD K6, Cyrix/IBM 6x86MX, IDT Winchip 3D i IDT WinChip C6.  
   

Any Clock 1.9

2.920 kb
Ako vam Windowsov sat nije dovoljan, onda probajte Any Clock, odlican freeware program koji dodaje vasem racunaru fantasticno dizajniran sat: tradicionalni, digitalni, sportski, vojni, hronometar... Program ima veliki broj gotovih satova, a mozete veoma jednostavno kreirati i svoj vlastiti sat.  
   

Cirilizator

484 kb
Program koji ce vam omoguciti da koristite racunar na srpskom jeziku. Koristeci novu tehnologiju, Cirilizator je u stanju da "u letu" prevodi Windows programe, njihove komande, padajuce menije, poruke i dr. Ovo je jos uvijek beta verzija ali ce finalna izaci u skorijoj buducnosti  
   

Speak v1.6

5.211 kb
Program koji ce vas racunar uciniti zabavnijim za koriscenje nego sto je to ikada bio. Koristi Microsoftovu Agent tehnologiju. Simpaticni animirani likovi ce citati sav tekst za vas. (elektronsku postu, dokumente, web stranice...) Podrzava i startovanje programa pomocu glasa kojeg snimite.  
   
NetBuster 1.31 534 kb
Ako ste primetili da vam se racunar cudno ponasa dok ste na Internetu (cesto blokira, CD ROM se sam otvara i sl.) najverovatnije ste zrtva trojanca Net Bus, koji preko TCP/IP protokola omogucava hakeru da upravlja racunarom zarazenim ovim virusom. Ovo je program koji ce vas zastiti, ali i omoguciti da se nasalite na racun hakera koja je pokusao da vam podvali! Vise informacija o zastiti vaseg racunara od virusa, mozete naci na sajtu Zastita.  
   

NOBO

68 kb
Program  koji vam pokazuje kada vas hakeri "skeniraju" uz pomoc Back Orifice-a, i daje vam potrebne podatke o hakeru. (IP adresa...) Preporucujemo svima. Vise informacija o zastiti vaseg racunara od virusa, mozete naci na sajtu Zastita.  
   

CDML Advanced Calculator 1.4

1.074 kb
Odlican 32-bitni kalkulator za Windows. Izracunava matematicke, fizicke i finansijske jednacine, kao i kamatni racun. Omogucava pretvaranje iz Metrickih u Engleske mere i obrnuto. Ima "traku" koja se moze stampati, pretrazivati i ciji se sadrzaj moze kopirati u clipboard.  
   

Notetab Light 4.52

1.222 kb
Izvanredan freeware tekst editor za Windows. Moze da otvori vise dokumenata od kojih je svaki velicine 2 GB! Ima ugradjenu naprednu search opciju koja moze da pretrazi sve tekstualne fajlove na kompjuteru u potrazi za odredjenim stringom. Podrzava drag-and-drop editovanje, Notepad-ove outlines a sadrzi jos mnogo zanimljivih opcija.  
   

Gramatika Engleskog Jezika

261 kb
Odlicna gramatika koja ce resiti sve vase jezicke nedoumice. Zauzima svega 261 KB (Windowsov help format) i preporucujemo je svim nasim korisnicima.  
   

InWatch

356 kb
Program koji prati promene prilikom instaliranja Windows programa. Pravi backup kopije vasih AUTOEXEC.BAT, CONFIG.SYS, WIN.INI, SYSTEM.INI i REG.DAT fajlova, kao i listu fajlova u  Root, Windows i System direktorijumu. Nakon instaliranja nekog programa InWatch ce prijaviti u cemu je razlika, pa ako nesto kasnije podje naopako, mozete prepustiti programu da automatski vrati stvari u prvobitno stanje ili rucno ispraviti sve greske.  
   

Prioritizer

768 kb
Program za napredne korisnike koji prikazuje sve aktivne procese na racunaru i omogucava promjenu prioriteta svakog od njih. (idle, normal, high ili real-time prioritet)  
   

TrayClock

339 kb
Sigurno vam nedostaje to sto Windowsov sat u taskbaru ne moze da prikaze sekunde i datum. Ovo je program koji ce vam omoguciti upravo to. Izuzetno se jednostavno koristi i moze se vrlo lako prilagoditi svim potrebama korisnika.  
   

Set Me Up 98 v3.5f

2.538 kb
Odlican program koji vam omogucava podesavanje svih sistemskih parametara u Windows-u, ukljucujuci i one skrivene, bez potrebe za "kopanjem" po Registry bazi.  
   
108 kb
Izuzetno mocan i jednostavan program koji omogucava sifrovanje fajlova po Windowsom. Samo kliknete desnim dugmetom na fajl ili direktorijum, izaberete Encrypt i posao je zavrsen! Program koristi snazan algoritam za kodiranje (kombinacija SHA-1i RC4 algoritma) sa 160-bitnim kljucem.  
   
CD-Greber 162 kb
Ako vam je potrebno da snimite neku pesmu sa CD-a u WAV format onda je ovaj program prava stvar za vas! Podrzava snimanje u tri nivoa kvaliteta. Delo je Djordja Zekovica. Mozete ga kontaktirati putem e-mail-a na zeko@cg.yu  
   
Encrypted Magic Folders 156 kb
Verovatno ste makar jednom hteli da sakrijete sadrzaj nekog direktorijuma od tudjih ociju. Onda je ovo pravi program za vas! Veoma jednostavan program koji ce sifrovati i desifrovati podatke koji su vam potrebni "u letu."  
   
Fontshow 103 kb
Izuzetno koristan program, a pored toga je veoma jednostavan za upoterebu, i sto je najbolje, zauzima svega 103 KB! Omogucice vam da brzo pogledate kako izlgedaju vasi fontovi u razlicitm velicina i razlicitim stilovima  
   

Screen Grabber

125 kb
Koristan program sa kojim mozete snimiti sliku trenutnog ekrana za nekoliko trenutaka. Program je delo Djordja Zekovica. Mozete ga kontaktirati putem e-mail-a na zeko@cg.yu  
   
Englesko - Srpsko - Engleski rijecnik 763 kb
Englesko - Srpsko - Engleski rijecnik. Sadrzi veliki broj rijeci. Baza reci je kreirana 10.03.1998. godine. Autor programa je Dejan Stojnic. Mozete ga kontaktirati putem e-mail-a na dejan.s@ukgateway.net  
   

CLOX 2000

2.914 kb
Odlican program, koji ce na vas desktop postaviti do 6 analognih i digitalnih casovnika, koji se mogu podesavati tako da svaki prikazuje vreme u razlicitoj casovnoj zoni. Svi casovnici se mogu podesiti prema atomskom casovniku putem Interneta. Prava stvar za sve one koje vole da komuniciraju preko Mreze.  
   

PKZIP 2.50

301 kb
Najnovija verzija najpopularnijeg arhivera na svetu, PKZIP 2.50. Ova verzija radi iz komandne linije i prilagodjena je  Windows-u 95 i NT. Podrzava duga imena fajlova i koristi sve prednosti 32-bitnog okruzenja, sto joj omogucava da bude brzinski sampion  
   

Rokovnik

1.317 kb
Prvi program domaceg autora na nasem sajtu! Rokovnik sadrzi planer, podsetnik, kalkulator, sat, alarm, kalendar, tekst procesor, disk vodic i jos mnogo korisnih opcija. Prije startovanja programa OBAVEZNO procitati Citaj_me.html! Program je besplatan i ne smije se koristiti u komercijalne svrhe. Autor programa je Veselin Vujosevic i mozete ga kontaktirati putem e-mail-a na  genije@cg.yu  
   

In Cube 2.02

784 kb
Program koji vam omogucava da upravljate vasim kompjuterom pomocu glasa. Prvo morate svaku rec koju hocete da racunar nauci da prepoznaje da izgovorite tri puta, da bi se racunar adaptirao na vas glas. Nakon toga ostalo je jos samo da razlicitim komandama u Windowsu dodelite vas glas. Program veoma efikasno prepoznaje izgovorene rijeci, uz vrlo malo gresaka.  
   

Microsoft Registry Cleaner

765 kb
RegClean je veoma koristan program koji ce vam omoguciti da ispravite sve greske u vasoj Windows 95/98/NT Registry bazi. Program uvek kreira undo bazu, tako da ako nesto podje naopako, sve se vrlo jednostavno vraca u prvobitno stanje.  
   

JAR 1.02

509 kb
Delo Roberta K. Junga (autora ARJ-a). Naslednik legendarnog ARJ-a. DOS arhiver sa najboljim stepenom kompresije. 30% veca kompresija od ARJ-a i ZIP-a.  
   

McAfee Virus Scan 4.0.1

9.180 kb
Nova generacija najvise preporucivanog anitivirus programa. Prepoznaje i uklanja najveci broj virusa. "Srce" programa cini potpuno novi Dr Solomonov engine za skeniranje.  Podrzava skeniranje RAM memorije, flopi i hard diskova, CD-ROM-ova, kompresovanih diskova (DriveSpace, SuperStor, Stacker, DoubleSpace), mreznih diskova, MS Word i Excel dokumenata (u potrazi za makro virusima), ZIP arhiva, e-maila, download-ovanih fajlova, kao i Java apleta i ActiveX kontrola. (ovo je verzija za Win95/98, ali ne i za Win NT) Vise informacija o zastiti vaseg racunara od virusa, mozete naci na sajtu Zastita.  
   

WinZip 7.0 SR1

922 kb
Nezaobilazan program za sve. Jedan od najboljih shareware programa uopste. 32-bitni file arhiver za Windows, sa najboljim performansama. Nova verzija donosi veliki broj novina: toolbar i informacione kolone koje se mogu konfigurisati, podrska za "jedan- klik - otvaranje" (kao u IE4), podrska za MS-ov CAB format, mogucnost stampanja svih podataka o arhivi, komentari u okviru arhive, poboljsana instalaciona procedura, samoraspakujuci modul podrzava prostiranje arhive na vise disketa...  
   

Microangelo 98

1.292 kb
Najbolji program za rad sa ikonicama. Sadrzi sve potrebne alate za izradu i pregled ikonica, kao i za promenu svih sistemskih ikonica u Windows-u. Verzija koja je u potpunosti prilagodjena Windows-u 98 i koristi sve njegove prednosti.  
   

ARJ 2.60

347 kb
Najnovija verzija jednog od najpopularnijih arhivera na svetu. Podrzava duga imena u WIN95/98.  
   

RAR 2.50

264 kb
Poznati Ruski arhiver, koji je dugo vremena bio sampion brzine. (DOS verzija)  
   

Win RAR 2.50

619 kb
Win95/98 verzija popularnog ruskog arhivera.  
   

AtomTime98 v2.0a

509 kb
Koristan program, koji omogucava podesavanje casovnika vaseg racunara prema atomskom casovniku, preko Interneta.