Make your own free website on Tripod.com
Naziv programa Velicina
Directory Catalog 2.0 250 kB

Directory Catalog radi na sledecem principu: vi izaberete direktorijume koje zelite da nadgleda, on napravi popis fajlova iz izabranih direktorijuma i sledeci put kada ga pustite da proveri direktrorume on vam sastavi spisak novih fajlova, obrisanih fajlova i izmenjenih fajlova - idealno za pracenje svega sto se desava na disku. Uz pomoc ovog programa mozete videti sta se desava posle startovanja ili instaliranja sumnjivih programa. Mi vam preporucujemo da izaberete direktorijum C:\, C:\Windows i C:\Windows\System jer se u tim direktorijumima menjaju i dodaju novi fajlovi. Program zauzima 250kB a na ZDNetu ocenjen sa svih 5 zvezdica.

 
   
File Protector 90 kB

FileProtector je program koji ce zastititi vase fajlove i direktorijume. Mozete izabrati direktorijume ili odredjene fajlove i namestiti ih tako da ne mogu da se brisu, citaju, startuju, menjaju, da budu ne vidljivi...

 
   
Registry Protector 70 kB

Funkcionise kao FileProtector samo sto umesto fajlova i direktorijuma mozete zastitti stabla i kljuceve u Registry bazi.

 
   
Process Mate 5 kB

Program ProcessMate vam omogucava da vidite listu svih aktivnih procesa, da izadjete iz odredjenih procesa ili ih momentalno iskljucite. Ovaj program ce vam omoguciti da vidite da li je aktivan neki sumnjivi program (trojanac, virus), omogucice vam da vidite adresu tog programa u memoriji i adresu na disku. ProcessMate je besplatan, optimizovan (brz i mali - svega 5kB) a autor ovog programa je Weird - cuveni YU programer.

 
   
Antivirus AVP 4.350 kB

AVP nam stize iz Rusije. Ruska tehnologija se pokazala ovde kao nenadmasna. Laznih uzbuna nije bilo. Rezidentan deo ovog programa stalno skenira tekuci direktorijum, moze da skenira i sadrzaj arhive... Na nasem testu je uklonio sve viruse bez ostecenja fajla. Skenira pakosne aplete Jave i ActiveX, vas email kao i programe preuzete sa mreze (ukljucujuci i diskusione grupe). Ako imate problema sa Updatovanjem AVPa, skinite rucno sve fajlove koji se nalaze ovde

 
   
Norton Antivirus 15 kB

Pronasao je sve viruse i od svih Antivirusa(sem od AVPa) je otkrio najvise zoo-virusa, cak 98% ! Podigao jednu laznu uzbunu. Otkriva pakosne aplete Jave i ActiveX. Kada otkrije sumnjive viruse, smesta ih u vase sanduce za email, a potom salje Symantecovom virusnom centru na detaljno istrazivanje.

 
   
Command AntiVirus ? kB

Ovaj AntiVirus je naslednik F-Prot Professionala. Azuriranje je veoma zakomplikovano. Otkrio je sve divlje viruse. Mana je sto nije uspeo da ocisti neke viruse i sto nije uspeo da oporavi zarazenu datoteku. Komplikovano je i updatovanje (treba da dobijete prvo korisnicko ime i lozinku), komplikovano instaliranje i konfigurisaje. U proseku - jedan od najboljih Antivirusa.

 
   
F-Prot 1.280 kB

F-PROT je naravno van konkurencije jer je pretezno DOS program ali je zato besplatan i jos uvek ima dobar njuh za viruse (pronasao je jedan virus koji je AVP-u promakao (word 97 makro po imenu Not_a_virus)). Sastoji se iz 3 dela: f-prot antivirus (za DOS, moze biti koristan za skeniranje pojedinacnih datoteka), f-macro (makro virusi) i f-stop (antivirus monitor za Win95-98). Sadrzi bazu od najmanje 39000 virusa (barem tako kazu autori).

 
   
McAfee VirusScan ? mB

Antivirus koji sporo skenira, 3 puta duze od ostalih. Radni prostor je lepo uraden. Ugraden je i carobnjak koji vas vodi kroz podesavanje opcija i parametra. Skenira pakosne aplete Java i ActiveX, vas email kao i programe preuzete sa mreze (ukljucujuci i diskusione grupe).

 
   
Anti-Happy99  

Anti-Happy99 je program koji uspesno i otkriva cisti virus Happy99, radi pod DOSom i zauzima samo 20kB.

20 kB
   
Magic Mail Monitor 50 kB

Magic Mail Monitor ce vam omoguciti da vidite listu svih emailova (sa podacima: velicina, subject, autor pisma) i omogucice vam da za relativno kratko vreme obrisete na hiljade poruka koje se oznacili za brisanje.

 
   
Programi za zastitu ICQ ? mB

Kliknite ovde i skinite programe koji ce zastititi vas ICQ od spoljnih napada.

 
   
NukeNabber 1.5 mB

Kliknite ovde i skinite program NukeNabber koji ce vas zastititi od Nukovanja.

 
   
Firewall 2 mb

Firewall je jedina zastita od upada u Vas racunar koja sigurno daje rezultate!

 
   
NetBuster i NoBO 1 mB

Programi koji ce vas zastititi od dva najopasnija trojanca: BackOrifice i NetBus.